Search
Close this search box.

Obraz ze smaltu “Lišky” 28 x 28 cm – Helena Hlušičková

Obraz “Lišky” ze smaltu výtvarnice Heleny Hlušičkové.

4 000 

Více o díle

Popis

Obraz “Lišky” ze smaltu výtvarnice Heleny Hlušičkové.

Obraz ze smaltu je možné umístit takřka kamkoli v interiéru i exteriéru. Smalt je nanášen a kovovou kazetu, proto je možné mít dílo například v koupelně, kuchyni, ale i ve fasádě nebo venkovním zákoutí.

Barvy odrážejí světlo, proto je obraz pokaždé jiný, v závislosti na intenzitě světla. Tento obraz v sobě ukrývá kousky skla, které světelnou hru ještě pozvedají a dávají mu hloubku.

Technika: plech, smalt

Rozměr: 28 x 28 cm

Rok: 2024

Obraz je dodáván s certifikátem pravosti. 

Tvorbu Heleny Hlušičkové charakterizují především figurální motivy čistých zjednodušených tvarů, které odkazují na tajemné příběhy a mnohdy až sarkasticky glosují mezilidské vztahy. Díla Heleny Hlušičkové se vyznačují jemností, poetičností, vtipem i hravostí, ale také obsahují příběhy s morálními poselstvími. Svojí tvorbou velmi často reaguje na aktuální společenské dění, velmi ráda se zaměřuje na vztahy mezi lidmi, zvířaty a přírodou, které intuitivně a s nadhledem svým vlastním trefně glosuje.

Od roku 2018 se Helena Hlušičková věnuje převážně uměleckému velkoformátovému smaltu. Technologie smaltu je Heleně blízká, protože je podobná keramické a porcelánové technologii.

Smaltové neboli emailérské techniky jsou známy bezmála 3 tisíce let. Technický smalt nabízí možnosti využití i v současném umění a výtvarné tvorbě. Jde o techniku, která se dosud ve volné tvorbě používá poměrně málo. Právě Helena Hlušičková a její skupina NAPLECH jsou doslova průkopnice tohoto umění.

Objevte další umění

Filtrace

Umělec: